dailies

Dailies 23/30 “Kinderen werken als therapeut bij Scientology-kerk”

Dailies-23-30

De scientology kerk wordt de laatste tijd flink onder de loep genomen. Op NPO 2 werd gisteravond de documentaire ‘Going Clear’ uitgezonden, waar het verontrustende beeld van menig mens ten opzichte van de gemeenschap werd bevestigd.

Daarnaast heeft ook documentaire-maker Louis Theroux de afgelopen maanden zich in de materie verdiept, en ook Nederland mocht in al deze nieuwsgierigheid niet achterblijven. Een presentatrice van het programma Ram Bam ging under-cover bij de Nederlandse scientology gemeenschap, en stuitte op frappante gewoontes. Een van deze was dat de presentatrice van het programma tijdens haar bezoek verbonden was aan een therapeut, van 11 jaar. Volgens de gemeenschap zijn sommige kinderen namelijk al op hen tiende volwassen, “maar de westerse maatschappij alle kinderen over een kam”.

Zo maakte de 11-jarige wijsneus tijdens een auditing-sessie de diagnose dat de Ram Bam-maker gebukt gaat onder onderdrukking, en dit kon verhelpen door in therapie te gaan bij de gemeenschap. Wel voor een aardige smak geld, overigens.

Dat deze freaky gemeenschap een bepaald luchtje met zich meedraagt, blijkt wel uit de documentaire ‘Going Clear’: De oprichter L. Ron Hubbard zag als bijkomstig voordeel dat bij het stichten van een religie een belastingvrij paradijs zich openbaart.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s