dailies

Daily 2/30 “Don’t you know that you’re toxic?”

De tweede daily van deze week: De gruwelijke gevolgen van de aardbeving in Nepal gaan uiteraard door merg en been, maar het menselijk bloed blijft vandaag in de media ook niet onbesproken: Namelijk het uitsluiten van bepaalde bloeddonoren. Volgens de wet mogen mensen namelijk het bloed van homoseksuelen weigeren.

Een homoseksuele Fransman deed hier in 2009 dan ook aangifte tegen: De beste man werd met de beste intenties bij de bloedbank geweigerd. “Ga maar naar huis met je regenboogcellen, monsieur.” Dit is geen directe quote, maar wel de boodschap waar de beteuterde man mee naar huis werd gestuurd. Sacrebleu, dat liet hij niet over zijn (andere) kant gaan! Het hof stelt nu dat de Franse rechter onder meer moet nagaan of het hoger risico voor homo’s op het krijgen van door bloed overdraagbare infectieziektes en ziekteverwekkers zoals hiv nog steeds bestaat in Frankrijk.

Ronduit belachelijk natuurlijk, want wat blijkt: Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht en bloedbank Sanquin blijkt dat permanente uitsluiting niet meer nodig is om de veiligheid van bloed te garanderen. Het volledig artikel lees je hier.

De volgende illustratie hoort bij het bericht:

Dailies 2-30

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s