dailies

Daily 1/30 “The lady came from Baltimore”

Dailies 1-30

Vandaag was de kick-off van het vierde kwartaal, na een enerverende derde kwartaal (zal nog wel de resultaten van mijn linking project bij lifestyle posten). Het vierde kwartaal

bestaat uit het posten van dagelijkse nieuwsillustraties, het ontwikkelen van een character (design) en het onderzoeken naar een wijk in 010. Dit project heet dan ook: Rotterdammers!

Vandaag was ik echter snipverkouden, dus kon niet aanwezig zijn bij de les. Desalniettemin de bovenstaande daily gemaakt.

Dit betreft de situatie in Baltimore, Verenigde Staten waar momenteel rassenrellen plaats vinden: de geschiedenis herhaalt zich want deze vonden ook plaats in 1968. Dezelfde vuist werd in de gespannen Amerikaanse lucht geheven, en treurig genoeg met exact dezelfde betekenis. De woede heeft zich inmiddels ontpopt tot vandalisme; iedereen moet het ontgelden want men is uit op gerechtigheid. Ten koste van alles. Obama heeft inmiddels gereageerd: Volgens de president leiden de rellen de aandacht af van vreedzame marsen tegen politiegeweld in de VS. “Beelden van een brandend gebouw worden herhaald op televisie. De duizenden mensen die op de juiste manier demonstreren, raken daardoor op de achtergrond”, zegt hij.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s