Kwartaal 2

Verhaal bij de foto (foto 4)

Het verhaal bij de foto indesign

Originele tekst:

Basisschool ‘De Vlinder’ past huidig lesaanbod aan

Drama docent wil meer betrokkenheid van kinderen in maatschappij

Charlois – Sinds afgelopen maandag krijgen de kinderen van basisschool ‘De Vlinder’ een breder lespakket, in verband met de gebeurtenissen in (onder andere) Parijs. De school wil hiermee de kinderen een duidelijker beeld geven van de maatschappelijke veranderingen.

Wekelijks krijgen de kinderen nu maatschappijleer, en hier wordt het element drama aan toegevoegd. “In deze les worden situaties nagebootst en geven we kinderen mee hoe ze zich het best kunnen gedragen of wat ze zelf een passende oplossing vinden,” aldus de drama Docent Jan van Beek.

Afgelopen maandag maakte de kinderen voor het eerst kennis met de drama-kant van de reguliere maatschappijleer les. Zowel de ouders als de kinderen vinden het een goed initiatief om op deze manier jongeren een beter inzicht te geven van hoe de wereld aan het veranderen is. De kinderen moeten in een cirkel gaan staan, en de docent schetste een situatie waarna de kinderen 1 voor 1 mochten aangeven hoe ze zouden reageren. De kinderen vonden het enerszijds lastig, omdat veel situaties niet eens voorkomen in de directe omgeving. Anderen gaven aan het wel degelijk interessant te vinden, omdat ze het thuis ook met enige regelmaat bespreken wat er in het jeugdjournaal voorbij komt.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s