eindtoets, Kwartaal 2

Hyperdepyper journey

Het filmpje is de deur uit, en we knallen er gewoon “gezellig” weer een nieuwe desalniettemin enigszins onduidelijke opdracht in voor eindtoets in. Het maken van een hyperjourney – naast het proces en schrijfonderdeel. Dit zijn de onderdelen voor deze hyperjouney a.k.a. digitale presentatie:

4. Digitale eindpresentatie gebaseerd op inhoud, vorm, media, (tentoonstellings)ruimte & context.

  • Laat zien welke mogelijkheden u interessant vond in de ruimtes van het museum die u hebben geholpen bij het ontwerpen van uw Interactieve Transmediale Concept.
  • Toon een schematisch overzicht van de tentoonstelling (plattegrond, axonometric, bird’s eye view) met daarin aangegeven de hotspots waar interactie plaatsvindt met uitleg van de inhoud van die interactie.
  • Maak visualisatie van de technologie die wordt gebruikt in de installatie (video, touchables, mobile, apps, google glass, augmented reality, second screen, qr codes, print, bluetooth etc.)
  • Definitieve flow-chart van hoe de bezoeker door de ruimte navigeert.
  • 4 Photoshop mockups die een impressie geven van wat de bezoeker/kijker ervaart bij de interactieve delen van uw Hyperjourney.

Ik dacht bij mijn museum aan een soort vicieuze cirkel: Het zilvermuseum bestaat namelijk uit 3 verdiepingen. op de begaande grond kun je als zilversmid een ruimte afhuren om je ambacht voort te zetten. Op de 1e verdieping vind de reguliere expositie plaats, met al het zilveraanbod. Daarboven kun je als kind weer zelf met zilver aan de slag om een zilveren ringetje o.i.d. te maken. Het begint dus bij de ambacht, dan wordt deze productie geexposeerd, en vervolgens maken kinderen ook kennis met zilver, waardoor er wellicht een interesse voor het vak opgewekt kan worden en zij misschien ook wel naar de zilverschool gaan.

Qua inspiratie ben ik nog een beetje zoekende. Gister zag ik dat vanaf 12 april Game of Thrones weer op televisie komt (YAY!) en moest ik weer aan de intro van het programma denken. Hierin zie je ook hoe door metaalelementen en hout e.d. de verschillende steden waar GOT plaatsvind uit de grond worden gestampt. Ik weet niet hoe dit toe te passen is op de hyperjourney, maar zag een overeenkomst tussen de gelaagdheid van het museum en de intro van GOT:

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s