Kwartaal 2

Zilver Museum animatie/info graphic

Zilver Museum in Schoonhoven from Laura van der Steen on Vimeo.

“Het Zilver Museum in Schoonhoven is vernieuwd! Naast het lezen over zilver van de afgelopen eeuwen, kun je ook fragementen luisteren en zelf het zilver aanraken of smeden. Het Zilver Museum is tegenwoordig voor jong en oud een beleving en een ware streling voor het oog, omdat op verfrissende wijze het verhaal van zilver opnieuw uit is gevonden.”


Hij is aaaaahaaf! En om eerlijk te zijn vond ik het best leuk om deze animatie te maken. In eerste instantie was er nogal wat kortsluiting in m’n hoofd toen mijn docent met Adobe-termen ging gooien – zoals camera toevoegen, 3D-functie erin plaatsen, frames per seconde; say whut? – maar naarmate de ontwikkeling vorderde, begreep ik dit allemaal steeds beter. En zag zelfs de lol er van in. Je voelt je even een soort Columbus wanneer je al 2 secondes kunt animeren en dat motiveert des te meer om door te gaan.

Ik moet dan ook telkens denken aan Karin Schwandt, die tijdens een gastcollege het volgende zei; “Laat de techniek niet een obstakel zijn om niet gebruik te maken van – bijvoorbeeld – After Effects.” Dit advies heb ik in het achterhoofd gehouden en met klamme handjes opende ik keer op keer dat (verdomde) After Effects. Maar, met succes.

Voor de audio heb ik Final Cut Express gebruikt, een programma wat ik gebruikte voor de filmpjes die ik voor mijn bachelor journalistiek moest maken (http://laused.nl/video, for those interested). Heel fijn, want audio in AE is echt een drama. Mijn vriend heeft de voice-overs ingesproken, en de achtergrond muziek is van Bonobo. 🙂

In het derde kwartaal gaan we ons oriënteren op een andere afdeling van de academie, en mijn eerste keuze ging uit naar animatie. Nu ik dit filmpje heb gemaakt, lijkt het me nog leuker om meer te leren over animatie!

*NB: Mijn filmpje is op de Facebook-pagina van het Zilver Museum geplaatst! 😀

Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.10.50

Advertenties
Standaard

5 gedachtes over “Zilver Museum animatie/info graphic

 1. Hij is heel leuk geworden ^^~!
  Ik mag dat de animatie-stijl vrij strak, modern en duidelijk is.
  En de heen en weer bewegende sieraden/accesoires bewegen best realistisch Heb je vast wel wat tijd in moeten steken, denk ik? (Ik heb zelf een boot op golfjes geanimeerd en dat was al veel werk, ook mijn eerste keer met AE, dus bij mij kostte alles veel tijd 😛 )

  Een ding, de audio valt verder in het filmpje wat weg. Is dat de bedoeling?

  En leuk dat je gewoon met onbekende programma’s (AE) bent gaan werken, en er ook nog plezier in heb gehad.

  Liked by 1 persoon

 2. Goed werk Laura!! Gaaf dat je hele animatie zo’n glans heeft, wat natuurlijk echt bij je museum past. Echt heel strak geïllustreerd! EN geanimeerd! ik ben het serieus ook wel leuk gaan vinden. Heb mezelf er echt doorheen moeten slepen in het begin, maar voel mezelf nu echt al wel een heel klein beetje pro haha.
  Ik zou zelf alleen de animatie iets sneller laten verlopen, zo blijft je aandacht er meer bij. Dit heb ik mij laten vertellen door een leraar animatie op school en als ik het nu bekijk snap ik dat ook wel. Als er wat meer in een bepaalde tijd gebeurd blijf je meer gefocust dan dat het wat langzaam gaat.
  Desondanks echt super strak!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s