Geen categorie

Met opgeheven hoofd de boeken in

Gadverdamme. Na een ruim voldoende voor de oefentoets – die niet meetelde – een onvoldoende voor de eerste deeltoets. Op  twee tiende punt. Dat is even een bittere pil. Als iets mijn stemming kan beïnvloeden is het wel het idee dat ik gefaald heb.

Stop. Even met je docent praten. Even naar buiten. Even lopen. Mute. Even je kin omhoog duwen en de situatie rationaal aanschouwen en bekijken zoals het is. Tot de conclusie komen dat een onvoldoende juist heel veel kan opleveren in de volgende opdracht. Dat door achteruit gaan nog maar een optie overblijft: Vooruit. Play.

Vooralsnog wil ik geen belofte met mezelf aangaan. Ik wil mijn boek maken met de overtuiging zoals ik denk dat deze goed is. Ik wil een boek maken dat gaat over een prettige ervaring voor Londen in iedereen.
De doelgroep is dan ook een student die alle juweeltjes in de Britse musea wil bewonderen, maar ook ’s avonds een goede sushibar kan waarderen of van een sprankelende cocktail kan genieten. Dat is nu de focus.

De realiteit is echter dat Londen langzaam maar zeker als diamanten juweel uit zijn voegen gaat springen: De stad is om te wonen en te werken onbetaalbaar. Zo blijkt uit onderzoek. Echter stelt de Britse samenleving 1 prioriteit voorop: Kunst. In tegenstelling tot de ontoegankelijkheid van luxe winkels zoals Harrods, de prachtige peperdure panden in Kensington, gooien de Britten ramen en deuren open van musea zodat ieder die dat wil kunst kan bekijken. Kunst ter waarde van miljoenen ponden/euro’s/dollars. Onschatbare waarde. Net zoals de stad. Maar dat onderdeel van Londen’s rijke geschiedenis is een briljant die voor iedereen tastbaar is. Zoals kunst in eerste instantie ook bedoelt heeft.

Het gevolg van de superrijken wordt ondervonden door de jongste in de stad: Engeland lijdt aan Obesitas. Een op de 4 vrouwen in Engeland lijdt aan obesitas. Goed eten verschuift zich langzaam maar zeker naar een groep die juist aan het afnemen is. Inmiddels kun je in Engeland voor 3 euro je helemaal scheel vreten aan producten met zo’n 3000 calorieen (http://www.volkskrant.nl/buitenland/duizend-calorieen-kosten-in-engeland-een-dikke-drie-euro~a3764542/).

Ondanks de grote hoeveelheid aandacht en focus op kunst, moet Londen dus wat aan zijn imago doen als het gaat om gezondheid. Als je high-class kunst gratis kan bewonderen, dan wil je zo’n ervaring toch niet kapot maken door de eerste beste whopper? Ik ging op zoek naar een goed alternatief. Betaalbare, gezonde en verantwoorde happen voor relatief betaalbare prijzen. Good food & good art. Dat is de strekking van mijn boek. Een gids om na het kijken van gratis kunst, een paar pounds (meer) neer te tellen voor een goede hap.

Ik heb – zie PDF –  een plattegrond gemaakt met 3 gebieden in Londen met daarop alle gratis musea. Daarover wil ik een transparante laag aanbrengen met al het eten. In de daaropvolgende pagina’s benadruk ik de highlights van de gebieden; op het gebied van eten & kunst. Southwark/ Soho/ Kensington a lá carte. Tast toe.

Daarnaast wil ik wel de spot drijven met het contrast tussen beiden. Daarom wil ik van de kunst ook ‘eten’  maken. Zo heb ik al als voorbeeld de “Sunflower spread”  van Van Gogh gemaakt. Dit zijn dan de “voordeelpakkers” van de plaatselijke supermarkt; Tesco.

Het anti-boek heeft ook al bepaalde vorm gekregen, maar daar wil ik een volgende blog aan wijden. Eerst met opgeheven hoofd dit boek in duiken. Bon appetit.

IMG_4090 IMG_4094K

kaart480-360 goed

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Met opgeheven hoofd de boeken in

  1. Ah tof idee Laura 🙂

    Ik sprak Frans van Lent over het anti-boek en hij zei dat het wel echt verhalend moest zijn. Dus ik dacht, shit hee misschien heb ik je nu op het verkeerde idee gebracht (met dat je misschien een taart kan knutselen van mondriaan ofzo). Denk wel dat je dat verhalend kan maken though, maar ik dacht ik geven de heads up alvast!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s